De laatste Nieuwe Maan van het jaar is er ééntje van formaat !

Nieuwe Maan en Zonsverduistering zorgen voor positieve ontwikkelingen in 2020.

Op 2de Kerstdag zullen de Maan en de Zon elkaar ontmoeten in Steenbok op de 4de graad conjunct Jupiter op de 5de graad en dat is heel goed nieuws! Naast deze trio staat nog een ander trio: Saturnus, Pluto en de Zuidelijke Maansknoop. Heel veel volk in Steenbok dus! En als kers op de taart gaat dit gepaard met een Zonsverduistering !!! Wat heeft dat nu allemaal te betekenen?


Sinds het voorjaar worden we allemaal uitgenodigd om een stukje van ons verleden, oude patronen, slechte gewoontes of zaken die niet meer werken grondig te veranderen of zelfs definitief los te laten om plaats te maken voor iets nieuws. Voor sommigen kan dat een nieuwe job zijn, een nieuwe relatie, een zwangerschap, een nieuw huis of een nieuwe vriendenkring... Voor anderen kan dat minder ingrijpend zijn zoals een nieuwe levensstijl, een nieuw uurrooster, een nieuwe collega, een nieuw huisdier, een nieuw werkmethode, een nieuwe visie, een nieuwe buur,…


Met de aanwezigheid van Jupiter in Steenbok sinds 2 december in combinatie met de Nieuwe Maan op 26 december, gaat dat transformatieproces nog een tijdje aanhouden maar we gaan het nu op een positievere en aangenamere manier beleven en realiseren. Met Jupiter kan er zelfs sprake zijn van puur geluk, goed nieuws of een geschenk uit de hemel !


Moeilijke momenten zullen er uiteraard altijd zijn maar nu kijken we er anders naar. We ondergaan ze minder en voelen ons meer gemotiveerd, we zijn optimistisch en enthousiast. Dat fris windje zal deugd doen... En dankzij de eclipse zal deze bijzondere Nieuwe Maan een uitwerking hebben gedurende de komende 6 maanden. De Zonsverduistering zal spijtig genoeg niet te zien zijn in België maar daarom is ze niet minder effectief.


Op 12 januari zullen Saturnus en Pluto elkaar tegemoet komen op de 23ste graad van de Steenbok. De druk om definitief los te laten zal toenemen. Wie zich blijft verzetten tegen de veranderingen die zich aandienen zal zeer vermoeid geraken. Vechten vraagt veel energie en in dit geval zal het niets opbrengen. Eenieder zal een stukje eigen geschiedenis moeten opgeven - hoe klein het ook is - om aan iets nieuws te bouwen, iets wat ons veel meer voldoening zal geven. Met zo’n sterrenhemel gaan we dat ongetwijfeld tot een goed einde kunnen brengen! Ik ben alvast heel erg benieuwd naar de veranderingen die in jullie leven plaatsvinden :-)


Van harte een fijne Kerst gewenst en een constructief 2020 met positieve ontwikkelingen !


36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven