Ode aan de liefde, ode aan Venus !

Bijgewerkt op: 8 feb. 2020

Binnenkort is het Sint Valentijn, een mooie gelegenheid om een eerbetoon te brengen aan dè godin van de liefde: Venus.

Als Romeinse godin was Venus een belangrijke figuur in de mythologie. Ze was niet alleen de godin van de liefde maar ook de godin van de verleiding, de schoonheid, de sensualiteit, de elegantie, de passie… Met haar betoverende ogen, zachte stem en mysterieuze glimlach vielen mannen onmiddellijk voor haar charmes. Ontelbare standbeelden en tempels werden opgericht ter ere van Venus of Aphrodite in het Grieks.

Volgens de legende zou ze uit de zee geboren zijn en aangespoeld aan de kust van Cyprus. Rond 1483 legde de Italiaanse kunstschilder Sandro Botticelli de aankomst van Venus vast in een prachtige schilderij. Hij koos ervoor om haar af te beelden rechtstaand in een schelp...

Vandaag hangt de beroemde schilderij in een kunstgalerij in Firenze.

In de astrologie staat Venus symbool voor de liefde. Uiteraard ! Maar ook voor alles wat te maken heeft met kunst, esthetiek, waarden en geld, ons eigen waarde en onze talenten, genot en ontspanning, lekker eten en drinken,… Daarnaast is ze ook de meester-planeet van het teken Stier en Weegschaal. Op zielniveau is ze meester van de Tweeling. Haar positie in een geboortethema zal aangeven wat de persoon leuk en aantrekkelijk vindt, waaraan hij/zij plezier beleeft, op welke manier de persoon kan liefhebben, enz. Ze wordt ook geassocieerd aan de tarotkaart van de Keizerin waarop het symbool van Venus afgebeeld staat in een hartje.

Als planeet staat zij het dichtste bij de Zon na Mercurius. Met 500°C overdag is zij de heetste planeet van ons zonnestelsel (met zo'n een imago hadden we niets anders verwacht ;-)). Door haar bijzondere sterke uitstraling kan je ze makkelijk vanop de Aarde zien schitteren. Momenteel kan je haar ’s avonds zonder enige moeite bewonderen in het Zuid-Westen.


Van harte een fijne Valentijn gewenst en heel veel liefde !

25 weergaven0 opmerkingen