top of page

Inwijdingspad van de Ziel doorheen de Tarot

Waarschijnlijk is de Tarot het populairste kaartenspel sinds de 15e eeuw. Ondertussen hebben verschillende auteurs en artiesten er hun mooiste versie van gemaakt maar de meest beroemde is die van Waite.

 

Als mysticus en bestuurder van een esoterische school, was A.E. Waite zeer goed bekend met de Hermetisch Leer. In 1909 creëerde hij een nieuwe versie van de Tarot, een kleurrijk exemplaar verrijkt met veel symboliek uit de Astrologie, de Alchemie en de Magie.

 

Zodoende kreeg de bestaande Tarot een nieuwe dimensie en werden de alchemische processen van de mens getoond doorheen de Grote Arcana. Dankzij het werk van Waite werd het Inwijdingspad van de Ziel beter zichtbaar gemaakt voor het grote publiek.

 

Tijdens deze workshop zullen de 22 kaarten van de Grote Arcana in detail bestudeerd worden om de diepgang ervan te kunnen vatten (archetypes, symbolen, kleuren, elementen, numerologie, astrologie, sferen, inzichten, boodschappen...). 

 

De rode draad - van de eerste tot de laatste kaart - is het Pad van de Ziel in verschillende fasen van haar incarnatie. We staan ook even stil bij de inwijdingen die Waite ons wil duidelijk maken alsook de verborgen boodschappen die erin verwerkt zitten…

Programma:

De studie van de Grote Arcana is verspreid over 3 aparte modules waarin we te werk gaan als volgt:

  • analyse van 3-4 kaarten

  • kleine oefening en kleine legging

  • analyse van de volgende 3-4 kaarten

  • oefening en legging met alle gekende kaarten

  • samenvatting van het Pad van de Ziel en de inwijdingen

_edited.jpg

Reïncarnatie in beeld.
Hemel & Aarde in kaart.

Er zal hoofdzakelijk gewerkt worden met de Tarot van Waite. Om de workshop te kunnen volgen is het op zich niet nodig om je eigen Tarot mee te brengen maar wel aangeraden als je er achteraf graag mee aan de slag gaat.

 

Oefenen...

Na de 3 modules zal er voor de liefhebbers de mogelijkheid zijn om deel te nemen aan een maandelijkse oefenavond. Hiervoor wordt het volgende voorzien:

  • introductie van enkele kaarten uit de Kleine Arcana

  • 1 groepslegging die samen besproken wordt

  • 1 persoonlijke legging voor de komende 4 weken (omvat algemene sfeer, relaties, werk, do’s & dont’s, challenge,…)

Op de hoogte blijven van deze workshop?

- mail naar christine@essenceciel.be

- of vul het interesseformulier in

bottom of page