top of page

Tarot, Kleine Arcana

De 56 kaarten van de Kleine Arcana zijn een waardevolle aanvulling op de 22 hoofdkaarten van de Grote Arcana. In een legging weerspiegelen ze vertrouwde situaties uit ons dagelijks leven maar ze kunnen ook een nieuwe oriëntatie aangeven of de volgende stap op het pad aanduiden. Zodoende zijn de kaarten uit de “kleine” reeks een absolute meerwaarde in een legging. Dat heeft de praktijk al bewezen!

 

Toen A. E. WAITE - als doorwinterde esotericus - de bestaande Tarot een nieuwe look bezorgde, heeft hij ook een illustratie bedacht voor elke kaart van de Kleine Arcana ter vervanging van de klassieke ornamenten in de oorspronkelijke Tarot. Hierdoor werd de bestaande Tarot veel intuïtiever gemaakt en dus toegankelijker voor het grote publiek. Tot vandaag is de versie van WAITE nog steeds de meest gebruikte Tarot ter wereld.

 

Net zoals een klassiek kaartspel, is de Kleine Arcana verdeeld in 4 reeksen van 14 kaarten: Pentakels, Staven, Bekers en Zwaarden. Bij elke kaart is er een resonantie met een kaart uit de Grote Arcana. Daarom is het aangeraden om een basiskennis te hebben van de 22 hoofdkaarten van de Grote Arcana.

 

Deze workshop zal verspreid worden over 4 namiddagen zodat er voldoende tijd is om de kennis rustig op te bouwen en mooi te laten aansluiten op de Grote Arcana.

 

Per les zullen de 14 kaarten van dezelfde reeks benaderd worden:

Dag 1: Pentakels

Dag 2: Staven

Dag 3: Bekers

Dag 4: Zwaarden

 

We gaan stap voor stap te werk via gerichte oefeningen en praktische leggingen. Er zal ook speciale aandacht besteed worden aan de structuur van de Kleine Arcana alsook de 4 elementen (Aarde, Vuur, Water, Lucht) die de interpretatie van de kaarten faciliteren. Om een harmonieuze opbouw van de stof mogelijk te maken, nemen we ook even de tijd om de geleerde kaarten kort te herhalen.

 

Deze workshop wordt verwacht in het najaar 2024.

UPDATE 18/7: zoals alle nieuwe workshops zal ook deze getest worden met een representatief team op 28 juli 2024. Als hij op dat moment afgewerkt kan worden, zal de planning voor het najaar vrijgegeven worden in de loop van augustus 2024 via Facebook, de Nieuwsbrief of een persoonlijke mail als je je interesse vooraf hebt laten weten.

Foto4.jpg

Het onbewuste in beeld.
Het dagelijks leven in kaart.

Op de hoogte blijven van deze workshop:

- mail naar christine@essenceciel.be

- of vul het interesseformulier in

bottom of page